Voor de kleinste pups

Welkom Puppy coachingstraject

Ben je klaar om jouw puppy de beste start te geven? Als kersverse hondenouder voel je je misschien overweldigd door alle informatie en verantwoordelijkheden, en wil je niets liever dan je pup te laten opgroeien tot een stabiele volwassen hond. 

Geen zorgen. Dit traject biedt praktische tips en individuele begeleiding, van voorbereiding tot essentiële lifeskills en omgaan met ongewenst gedrag. Het Welkom Puppy traject is hét startpunt voor jou en je pup! Schrijf je nu in en bouw samen een sterke band voor een gelukkig leven samen.

Voor de kleinste pups

Welkom Puppy coachingstraject

Ben je klaar om jouw puppy de beste start te geven? Als kersverse hondenouder voel je je misschien overweldigd door alle informatie en verantwoordelijkheden, en wil je niets liever dan je pup goed voor te bereiden op zijn puberteit, om dan verder te laten opgroeien tot een stabiele volwassen hond. 

Dit traject biedt praktische tips en individuele begeleiding, van voorbereiding tot essentiële lifeskills en omgaan met ongewenst gedrag. Het Welkom Puppy traject is hét startpunt voor jou en je pup! Schrijf je nu in en bouw samen een sterke band voor een gelukkig leven.

In 8 weken je pup de beste start geven, zodat jij en hij goed voorbereid zijn voor die helse puberteit, én zodat hij opgroeit tot een stabiele volwassen hond.

Heb je mijn gratis e-book al gelezen? Dan weet je dat er veel komt kijken bij het opvoeden en trainen van je pup. Ook weet je hoe cruciaal het is om daar zo snel mogelijk mee te beginnen. Met mijn Welkom Puppy traject pakken we dit samen aan!

Als baasje wil je niets liever dan een goed opgevoede pup, die zo min mogelijk ongewenst gedrag vertoont. En wil je je pup en jezelf zo goed mogelijk voorbereiden op die moeilijke puberteit. Zo kan je pup later opgroeien tot een stabiele volwassen hond, klaar voor alle avonturen die je voor ogen hebt. Dit proces gaat echter niet vanzelf. Het vraagt tijd, geduld en toewijding van jou als baasje. Met mijn traject krijg je de ondersteuning en kennis die je nodig hebt om je pup de beste start te geven, zodat jullie beiden gelukkig door het leven gaan.

Herken je dit?

Geen zorgen, daar gaan we wat aan doen!

Hoe zou het voor je zijn als:

Ja, dit is OOK voor jullie weggelegd en daar ga ik jullie bij helpen!

Ik ga je hierbij helpen

Vita is mijn eerste eigen hond. Ik moet je niet vertellen hoe spannend het allemaal was! Toen zij in mijn leven kwam, had ik exact dezelfde vragen: hoe krijg ik haar volledig zindelijk, hoe zorg ik ervoor dat ze alleen kan blijven, hoe moet ik haar socialiseren, … hoe zorg ik ervoor dat ze gelukkig is bij mij? Ik weet dus maar al te goed hoeveel info er online te vinden is, hoeveel hondenscholen er zijn, welke tips familie en vrienden je soms willen geven, enzovoort. 

Ik help je door het bos de bomen te zien...

Of is het: door de bomen het bos te zien?! 😉 

Hoe zou het dus zijn als jij geen paniek moet ervaren met je pup, maar de belangrijkste informatie direct te horen krijgt? Hoe zou het zijn als jij de informatie krijgt die je nodig hebt om je goed voor te bereiden op de puberteit? Hoe zou het zijn als jij weet wat je moet doen om je pup op te voeden tot een stabiele volwassen hond?

Kiezen jullie ook voor een gelukkiger leven samen?

Reviews van mijn klanten

Trusted Dogs - puppycoach - pup 56
Exact wat je nodig hebt als je een nieuwe puppy in huis hebt! Puppycoaching aan huis heeft ons enorm geholpen! Bedankt Tamara, dikke poot van Spike.
Annelies met Spike
Trusted Dogs - puppycoach - pup 63
Super tevreden over de individuele aanpak tijdens de persoonlijke trainingssessies van onze goldendoodle thuis! Tamara is zeer goed georganiseerd (alles stap per stap, goed gedocumenteerd,..), neemt voldoende tijd en herhaalt wanneer iets niet duidelijk is. Ze voelt zelf goed aan waar ze klemtoon moet opleggen in functie van de hond zelf en geeft zeer breed advies! De coaching aan huis ervaar ik als veel persoonlijker, sneller, comfortabeler voor de hond en het baasje, geen storingen van andere hondjes... Ik zou oprecht iedereen aanraden te kiezen voor zulke individuele aanpak!
Kris met Lily
Trusted Dogs - puppycoach - pup 61
Zeer goede en aangename ervaringen ivm de sessies voor mijn hondje Joepie! Zeer professionele aanpak, maar ook persoonlijke aanpak. Een echte aanrader.
Shannen met Joepie
Tamara is een super enthousiaste en gepassioneerde vrouw die weet waar ze mee bezig is. Wij zijn alvast fan.
Pieter
Trusted Dogs - puppycoach - pup 62
We gingen met Tamara het puppy coaching traject aan met onze Friese Stabij Polly. Na enkele sessies op een traditionele hondenschool, merkten we dat we persoonlijk contact misten. Tamara stelt jou (en jouw hond) vanaf het eerste moment gerust. We werkten aan het alleen blijven thuis en hielden Tamara op de hoogte via whatsapp of mail, zo kon ook zij inspelen op veranderingen in het gedrag van Polly. We zijn heel blij dat we de overschakeling van hondenschool naar hondencoach hebben gemaakt, we denken dat dit zowel een positieve invloed had op Polly als op de baasjes 🙂
Laura met Polly
Trusted Dogs - puppycoach - pup 60
Aanrader voor de begeleiding van je pup! Tamara gaf mij gisteren enorm veel tips & tricks i.v.m. de opvoeding van onze Rudi! #trusteddogs #goebezigtamara
Sven met Rudi
Trusted Dogs - puppycoach - pup 64
We zijn enorm blij dat we Tamara hadden om ons te ondersteunen bij de komst van onze eerste pup! We volgde zowel de individuele lessen als de groepslessen en ook 1 keer speuren. 🙂
Caitlin met Oscar

Zo gaan we het aanpakken:

Stap 1

Plan mijn gratis Blije Pup gesprek in om je dringendste vragen te stellen & zodat we al eens kunnen kennismaken.

Stap 2

Ik bezorg je een infofiche. Deze bevat jullie gegevens en enkele vragen die mij helpen jullie te helpen.

Stap 3

Tijdens het traject gaan we concreet aan de slag met de voorbereiding op de komst van je pup, zijn opvoeding en training.

Het resultaat

Na dit traject:

Je begrijpt beter wat je pup nodig heeft en hoe je in zijn behoeften kunt voorzien.
Je kunt zijn lichaamstaal lezen en interpreteren, wat jullie communicatie verbetert.

Je weet welke lifeskills belangrijk zijn en hoe je deze kunt aanleren.
Je pup zal beter luisteren, waardoor jullie band nog sterker wordt.
Je weet hoe je je pup grenzen kan aanleren, hoe je hem kan socialiseren, hoe je ontspannen met hem kan gaan wandelen, enzovoort.

Zowel jij als je pup zullen genieten van het samen trainen en ondernemen van activiteiten.

Je weet hoe je je pup kunt leren om niet te trekken aan de lijn, aandacht voor jou te hebben, niet te reageren op andere honden, enzovoort. 
Wandelen wordt een plezierige ervaring voor jullie beiden.

Je herkent ongewenst gedrag en begrijpt waarom het voorkomt.
Je weet hoe je moet omgaan met puppybijten, opspringen bij bezoek, stelen, vernielen, trekken aan de lijn, niet alleen kunnen blijven, graven, met alle andere honden willen spelen, niet luisteren naar commando’s, en andere uitdagingen.

Je hebt antwoord gekregen op jouw individuele vragen dankzij mijn persoonlijke en op maat gemaakte aanpak.
Het hele traject wordt aangepast aan de noden en het tempo van jou en je pup. 

Welke thema's kunnen aan bod komen?

Gaan wij samen aan de slag?

Welkom Puppy coachingstraject

€ 625

* Momenteel is het nog niet mogelijk om met je hond naar Trusted Dogs te komen. Consulten gebeuren dus in de vorm van een huisbezoek of online. 
** Je kan het bedrag in zijn geheel betalen of in termijnen.
*** Van elke dienst die door jou aangekocht wordt, schenkt Trusted Dogs 5% aan Dierenasiel Tienen. 

Vragen die je misschien nog hebt:

Een puppycoach is een professionele en dus geschoolde hondentrainer, die gespecialiseerd is in het werken met pups en pubers. Als puppycoach help ik je dus verder met de opvoeding en training van je pup én met eventuele moeilijkheden die ontstaan tijdens de puberteit. Dit alles om ervoor te zorgen dat je gedragsproblemen op latere leeftijd voorkomt en dat je als baasje een sterke band met je pup opbouwt.

Mijn concreet einddoel is daarbij natuurlijk: gelukkige honden én gelukkige baasjes!

Een puppycoach is iemand die gespecialiseerd is in het werken met pups en pubers. Een puppycoach kan je dus de juiste informatie geven over alle onderwerpen die in die levensfases belangrijk zijn. De informatie die je nodig hebt in deze fases is niet persé hetzelfde als bij een volwassen hond of wanneer er effectief sprake is van gedragsproblemen. Door met een puppycoach samen te werken zorg je ervoor dat je jezelf en je pup direct een goede start geeft samen.

Bovendien werk ik als puppycoach individueel en volledig op maat van wat jij en je pup of puber nodig hebben.

Eerst en vooral gaat ‘socialiseren’ veel verder dan in contact komen met andere honden. Het gaat over verschillende omgevingen, verschillende mensen in verschillende situaties, … ‘alles’ moet eigenlijk als normaal voor de pup beginnen aanvoelen. Het begrip is te breed om nu op in te gaan, maar bekijk zeker mijn posts op sociale media hierover.

Verder ben ik ook niet persé voorstander van dit principe waarbij grote groepen pups gewoon bij elkaar los gelaten worden. Het kan er misschien schattig uitzien, maar er is veel meer gaande dan je zou denken. Niet elke pup kan met elke andere pup spelen. Zomaar wat pups bij elkaar gooien, kan dus eerder negatieve ervaringen in de hand werken, dan de positieve waar je als baasje op hoopte. Dit kan zelfs het begin zijn van je volwassen hond die uitvalt aan de lijn naar andere honden. Een hondenschool is dus zeker geen garantie voor een ‘sociale’ hond.

Vervolgens kom ik nog eens terug op de grootte van de groepen. Soms wordt er gewerkt in groepen van 10 tot 15 pups en/of staan er nog andere groepen honden op het plein. Dat is enorm veel prikkels voor je eigen pup. Zelfs groepen van 3 tot 5 pups kunnen voor je pup of puber te veel zijn. Deze overprikkeling is het complete tegenovergestelde van wat je wil, namelijk aandacht, focus, een goede training. Om deze dingen te bereiken, zal je altijd moeten starten met leren in een prikkelarme omgeving, dus 1 op 1 en bij jou thuis (om het dan nadien moeilijker te maken).

Daarnaast is het zo dat er op een hondenschool te veel gefocust wordt op trucjes, examens, wedstrijden, en dergelijke. Op zo snel mogelijk en perfect presteren. Dat je pup kan gaan zitten en een pootje kan geven, is misschien wel leuk, maar heb je dat echt nodig in het dagdagelijks leven? Wat je wil, is focussen op het aanleren van life skills om je hond veilig te houden en om ervoor te zorgen dat hij met sociale situaties kan omgaan. Hoe meer druk we opleggen, hoe moeilijker we het onze pup en onszelf maken.

Tenslotte is het zo dat de meeste klassieke hondenscholen werken met vrijwilligers die niet persé geschoold zijn, maar gewoon ‘al heel hun leven zelf honden hebben’. Helaas is dat absoluut geen garantie op correcte informatie of een correcte omgang met honden. Door de jaren heen is al heel wat nieuw wetenschappelijk onderzoek gevoerd en is er dus ook veel nieuwe informatie over het omgaan met honden. Alleen wanneer je effectief een goede opleiding gevolgd hebt en je regelmatig blijft bijscholen, ben je hiervan op de hoogte. Dat is iets waar ik als professionele puppycoach enorm veel waarde aan hecht.

Het klopt dat een traject bij mij als puppycoach duurder is dan les volgen op een klassieke hondenschool. Maar eigenlijk is die vergelijking zoals appelen en peren vergelijken. Wat ik aanbied, is namelijk helemaal anders dan wat je op een hondenschool krijgt.

– 1 op 1 begeleiding vs groepslessen
– aan huis begeleiding vs jezelf verplaatsen naar een andere locatie
– geschoolde coach vs vrijwilligers
– opvoeding en life skills vs trucjes
– tussentijdse begeleiding via whatsapp vs enkel vragen kunnen stellen tijdens de (groeps)les
– …

1 op 1 begeleiding geeft jou en je pup de luxe om thuis te kunnen blijven, om individueel en op maat gecoacht te worden in zowel opvoeding als training, het leert jou life skills i.p.v. trucjes, en dit allemaal door iemand die zelf jarenlang geïnvesteerd heeft in het volgen van verschillende opleidingen en bijscholingen. Het is dus eigenlijk heel logisch dat dit soort begeleiding duurder is.

Ja, focus op positieve en welzijnsgerichte methoden werkt. Dit wordt ondersteund door het meest recente wetenschappelijk onderzoek. In die onderzoeken wordt dus ook de dominantietheorie weerlegd. Helaas werken nog veel trainers en hondenscholen o.b.v. die dominantietheorie.

Ik wil dat je hond gelukkig door het leven kan gaan, dat hij zich goed in zijn vel voelt, … Dat betekent dat ik niet ga werken met correcties of ‘hulpmiddelen’ zoals een e-collar of sliplijn.

Uiteraard betekent een positieve methode niet dat je hond alles mag. We gaan uiteraard wel grenzen voorzien, maar doen dat op een andere manier.

Mijn antwoord hierop is eigenlijk kort. Nee, er is geen quick fix. Heb je niet de tijd, de goesting, het geduld, … voor je pup, dan kan je best geen pup in huis nemen. Een pup is veel werk. Mensen die beweren toch een quick fix te hebben, kijken daarbij meestal niet naar het welzijn van de hond. En laat dat welzijn net het allerbelangrijkste zijn.

Door onmiddellijk te starten met de juiste opvoeding en training bereik je je pup op de meest optimale momenten (i.p.v. later met een achterstand te moeten beginnen). Je pup is een levend wezen en zal dus sowieso ervaringen opdoen, bepaalde gewoontes ontwikkelen, … Als dat niet de ervaringen en gewoontes zijn die jij als baasje voor ogen had, dan zal je dus nadien meer moeite moeten doen om die dingen weer te veranderen. Voorkomen is dus beter dan genezen. Want iets afleren is moeilijker dan iets nieuw aanleren. Het zal dan meet tijd, geduld en inspanning van jou als baasje vragen. Hoe minder de pup leert om iets uit te steken en hoe correcter er omgegaan wordt met bepaald gedrag, hoe minder ongewenst gedrag hij zal inzetten. En hoe minder kans er ook is dat er later grote gedragsproblemen ontstaan.

In principe is het de bedoeling dat we 1 keer per 2 weken afspreken. Daarbij hou ik natuurlijk rekening met onze agenda’s, zodat het voor ons beiden goed past. 

Bij dit aanbod gaan de consulten tweewekelijks door. De opvoeding van je hond doe je elke dag. Het is dus belangrijk hier actief mee aan de slag te blijven gaan. Ik volg jullie vooruitgang dan ook van dichtbij op. 

Dit moet niet, maar dit mag. Je kiest dit dus zelf. Wil je graag dat je partner en/of je kind(eren) aanwezig zijn, dan is dat voor mij geen probleem. Komt dat niet uit en volg je het consult alleen, ook goed voor mij. Indien een specifieke persoon een bepaald probleem ervaart met je pup, is het wel belangrijker dat die persoon zelf aanwezig is. 

Dit traject kan je zowel online als offline volgen. De online consulten gebeuren gewoon bij jou thuis achter de pc. De offline consulten gebeuren in de vorm van een huisbezoek. 

Nee, dit aanbod is specifiek gericht op pups die je op korte termijn mag verwelkomen in je huis of die net thuis gekomen zijn. Wanneer je pup ouder is, kan je wel kiezen voor het Puppy Groei & Gedrag coachingstraject. Neem zeker even contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. 

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje!