voor honden van alle leeftijden

Fit & Fun hondentraject

Ben je op zoek naar leuke en uitdagende activiteiten voor jou en je hond? Het Fit & Fun traject biedt de perfecte oplossing. 

Verbeter de fysieke gezondheid van je hond en stimuleer zijn mentale vaardigheden. Laat hem zijn energie kwijt raken en geef hem meer zelfvertrouwen. Ontdek leuke en gezonde activiteiten die jullie band versterkt. 

Het Fit & Fun traject combineert fitness en speuren om jouw hond fysiek en mentaal uit te dagen, terwijl jullie samen genieten van nieuwe avonturen. Schrijf je nu in en ervaar hoe leuk en waardevol deze activiteiten kunnen zijn voor zowel jou als je hond!

voor honden van alle leeftijden

Fit & Fun hondentraject

Ben je op zoek naar leuke en uitdagende activiteiten voor jou en je hond? Het Fit & Fun traject biedt de perfecte oplossing. 

Verbeter de fysieke gezondheid van je hond en stimuleer zijn mentale vaardigheden. Laat hem zijn energie kwijt raken en geef hem meer zelfvertrouwen. Ontdek leuke en gezonde activiteiten die jullie band versterkt. 

Het Fit & Fun traject combineert fitness en speuren om jouw hond fysiek en mentaal uit te dagen, terwijl jullie samen genieten van nieuwe avonturen. Schrijf je nu in en ervaar hoe leuk en waardevol deze activiteiten kunnen zijn voor zowel jou als je hond!

In 3 of 6 maanden je hond gelukkig en gezond houden met leuke activiteiten, die ook jullie onderlinge band versterken. Om nog fijner samen te leven.

Welkom bij het Fit & Fun hondentraject, waar jij en je hond samen nieuwe avonturen kunnen beleven. Of je nu een pup, puber, volwassen hond of senior hebt, dit traject biedt iets unieks voor elke levensfase. De dagelijkse routine kan saai worden, en je merkt misschien dat je hond zich verveelt of overtollige energie heeft, wat leidt tot ongewenst gedrag.

Het Fit & Fun Hondentraject brengt daar verandering in. Ik combineer fitness en speuractiviteiten die niet alleen de fysieke gezondheid van je hond verbeteren, maar ook mentale uitdaging bieden. Versterk de band met je hond terwijl jullie samen plezier hebben en nieuwe vaardigheden ontwikkelen.

Je hoeft niet langer te zoeken naar manieren om je hond actief en gelukkig te houden. Samen zorgen we ervoor dat je hond zijn energie kwijt kan, zelfverzekerder wordt en jullie samen van iedere activiteit genieten. Doorbreek de sleur en investeer in een gelukkiger, gezonder leven voor jou en je hond. 

Herken je dit?

Hoe zou het voor je zijn als:

Reviews van mijn klanten

Op aanraden van een hondenfysiotherapeut volg ik met Spirou (onze 8-jarige Cocker Spaniel) bij Tamara een fitness programma met focus op core training. Tamara ontwikkelde een aantal oefeningen op maat voor het verbeteren van Spirou zijn houding en het versterken van zijn core spieren. Ze gaf uitleg bij het advies van de fysiotherapeut, zodat het voor ons duidelijk werd waar het probleem juist zat en waar we op moesten werken. Ze legde de oefeningen stap voor stap uit en bezorgde ons filmpjes van de oefeningen met haar eigen hond. Ze stelde ook het materiaal ter beschikking dat we nodig hadden voor het uitvoeren van de oefeningen. Elke sessie wordt er geinformeerd naar Spirou zijn vorderingen. Ik kon steeds bij Tamara terecht met vragen en kreeg ook tips om de snoep fixatie van Spirou tijdens het oefenen onder controle te krijgen. Ik zou het fitness programma zeker aanraden!
Petra met Spirou
Samen met m’n Labrador Louise volg ik mantrailing les bij Tamara. Speuren zit in de natuur van Louise en tijdens de lessen van Trusted Dogs leren we hoe haar speur capaciteiten kunnen verfijnen. Vanaf de eerste les was het duidelijk dat niet alleen Louise hiervan genoot, maar dat ook de band die ik had met haar nog versterkt wordt omdat we leren als team samen te werken. Tamara is heel geduldig met ons en slaagt erin met veel tips ons alle kneepjes van het maintrailen aan te leren. Bij elke oefening kan Louise niet snel genoeg beginnen aan het speuren, wat een duidelijk teken is dat ook zij de lessen weet te appreciëren. Is je hond een speurneus dan mag je niet twijfelen en moet je zeker het mantrailen bij Tamara ook eens uit proberen.
Freddy met Louise
Maurice en ik zijn beginnen speuren na een demoles. Ik was meteen enthousiast omdat het duidelijk was dat Maurice dit echt graag deed en zijn energie hierin kwijt kon. Sindsdien gaan we maandelijks speuren. Tamara past de sporen aan aan het niveau van de hond. Ze zoekt uitdagingen op maat van de hond. Echt een aanrader 😊
Louise met Maurice
Na meer dan 5 jaar speuren met Inge gingen we voor een nieuwe uitdaging, Speuren met Tamara. Reeds bij de 2de les voelde het aan als voorheen. Na elke opdracht bracht Pippa’s neusje ons tot bij Tamara! Een natuurlijke ontspanning voor hond en baas, waar ras of leeftijd geen rol spelen.
Ingrid met Pippa
Wij zijn beginnen speuren met Buffalo omdat we meer tijd wilden doorbrengen in activiteit met de hond, en we merkten reeds van toen hij een puppy was dat zijn neusje toch wel bijzonder was. Bovendien is het een goede fysieke activiteit zowel voor de hond als voor het baasje. Dus zijn we op de kar gesprongen toen Inge destijds daarmee begon en we hebben vele leuke uren samen beleefd. Toen jij dan overnam van Inge, was het logisch dat we met jou verder gingen, en dat hebben we ons niet beklaagd. Vermits jij enkel tijdens de weekends dit kan organiseren, beperkt het een beetje onze mogelijkheden, maar daar kunnen we mee leven 😉 Zou ik andere baasjes ook aanraden om te speuren met hun hond, zeker weten! Je kan alleen maar winnen. De samenwerking met de hond maakt ook dat je wederzijds vertrouwen groeit, en dat maakt het rugzakje van de hond weer wat lichter. Ik was in ieder geval verrast dat Buffalo je van het eerste moment vertrouwde. Je hebt "Het" dus.
Marc met Buffalo
We doen aan mantrailing bij Tamara. Ik heb een dobermann van 14 maanden. Ik had altijd al iets met speuren willen doen en ben zo op zoek gegaan. Zo ben ik terecht gekomen bij Trusted Dogs. Tamara is heel gepassioneerd door honden, ze neemt altijd de tijd om alles goed uit te leggen. Als we een uurtje getraind hebben is mijn hond moe maar voldaan. Als je graag in de natuur zit en iets met je hond wil doen is het zeker een aanrader!
Bart met Vino

Voordelen voor je hond

Voordelen voor jou als baasje

Meer weten over wat speuren & fitness zijn, wat daarbij de specifieke voordelen zijn,
hoe we concreet aan de slag gaan?

Ik ga je hierbij helpen

Je kan het al raden; ik doe zelf ook fitnesstraining en speuren met Vita. Op het moment dat ik te weten kwam hoe belangrijk het is om het lichaam van je hond actief gezond te houden én hoe belangrijk die mentale uitdaging is voor een hond, ging ik op zoek naar manieren om dit voor mijn eigen hond voldoende aan te bieden. Ik kwam eerst terecht bij speurlessen. Het was onmiddellijk duidelijk dat ze dit erg graag deed. Niet alleen kreeg ze zo wat extra uitdaging in de vorm van een leuke activiteit samen, ook voor haar zelfvertrouwen was dit een bonus. Daarnaast kwam ik terecht bij een fysiotherapeut voor honden en belandde zo ook in de wereld van de fitness. Ook hier kreeg ze extra uitdaging in de vorm van een leuke activiteit samen, en zag ik dat het goed was voor haar zelfvertrouwen én voor haar fysieke gezondheid. 

Samenwerken als een team

Heb jij ook zin om je hond wat extra uit te dagen, of aan zijn zelfvertrouwen te werken? Heb jij ook zin in een leuke activiteit voor jou en je hond? Een leuke manier om aan zijn fysieke en mentale gezondheid te werken?

Zo gaan we het aanpakken:

Stap 1

Plan mijn gratis Blije Pup gesprek in om je dringendste vragen te stellen & zodat we al eens kunnen kennismaken.

Stap 2

Ik bezorg je een infofiche. Deze bevat jullie gegevens en enkele vragen die mij helpen jullie te helpen.

Stap 3

We gaan samen aan de slag en bouwen de lessen stilaan op met extra uitdaging, volledig op maat van je hond.

Het resultaat

Na dit traject:

Je hond is in topconditie dankzij regelmatige fitness- en speuractiviteiten. Je hond heeft een gezond gewicht en is fit.
Je hond wordt voorzien in verschillende van zijn basisbehoeften, wat zijn algemeen welzijn bevordert.

Je hond leert nieuwe commando’s en vaardigheden op een speelse en effectieve manier.
Jullie dagelijkse leven verloopt soepeler en veiliger dankzij de verbeterde gehoorzaamheid en zelfvertrouwen van je hond.
Je hond is zelfstandiger en meer zelfzeker. 

Je hond is mentaal gestimuleerd en verveelt zich nooit dankzij afwisselende en interessante activiteiten.
Je hond toont minder ongewenst gedrag omdat hij voldoende uitdaging krijgt.

Zowel jij als je hond zullen genieten van het samen trainen en ondernemen van activiteiten.
Je hond is blij en voldaan, wat zorgt voor een harmonieuze en gelukkige thuisomgeving.

Jij en je hond hebben een sterkere band door samen leuke, niet-resultaatgerichte en uitdagende activiteiten te doen.
Jullie communicatie is verbeterd, wat zorgt voor een betere samenwerking en begrip.

Je hebt toegang tot een expert die je begeleidt en adviseert, waardoor je weet wat het beste is voor jouw hond.
Je hebt antwoord gekregen op jouw individuele vragen dankzij mijn persoonlijke en op maat gemaakte aanpak.
Het hele traject wordt aangepast aan de noden en het tempo van jou en je hond. 

Gaan wij samen aan de slag?

Fit & Fun hondentraject - 3 maanden

€ 1250

Fit & Fun hondentraject - 6 maanden

€ 1950

* Momenteel is het nog niet mogelijk om met je hond naar Trusted Dogs te komen. Consulten gebeuren dus in de vorm van een huisbezoek, online of op locatie. 
** Je kan het bedrag in zijn geheel betalen of in termijnen.
*** Van elke dienst die door jou aangekocht wordt, schenkt Trusted Dogs 5% aan Dierenasiel Tienen. 

Fit & Fun hondentraject - vervolg

€ 750 of € 1400

Vragen die je misschien nog hebt:

Elke maand krijg je van mij een extra opdracht doorgestuurd via Whatsapp. Dit is uiteraard geen verplichting, maar een extraatje van mij om jou te helpen je hond gezond en gelukkig te houden. En om daarnaast te blijven werken aan jullie onderlinge band. De opdrachten zijn leuke dingetjes die je samen kan doen, thuis of op wandeling. Het gaat erom een leuk moment met je hond te hebben.

In het begin is het nodig om bepaalde oefeningen aan te leren en een basis op te bouwen. Daarom is het belangrijk om om de 2 weken samen een fitnessles te doen. Nadien kan daar wat meer tijd tussen zitten. 

Het is sowieso wel aangewezen om thuis x aantal keer per week te oefenen. Op die manier ben je effectief het lichaam van je hond gezond aan het houden. Doe je dat niet, kan dat ook. Dan ligt de focus meer op af en toe een leuke activiteit doen met je hond. 

In dit traject heb je de eerste 3 maanden om de 2 weken een fitnessles met je hond. Dit is in het begin nodig om bepaalde oefeningen aan te leren en een basis op te bouwen. Nadien kan daar wat meer tijd tussen zitten. De speurlessen gaan daarnaast 1 keer per maand door.

Na die eerste 3 maanden heb je om de 2 weken een activiteit. De ene keer fitness, de andere keer speuren. 

Voor het fitness stuk is het wel aangewezen om thuis x aantal keer per week te oefenen. Op die manier ben je effectief het lichaam van je hond gezond aan het houden. Doe je dat niet, kan dat ook. Dan ligt de focus meer op af en toe een leuke activiteit doen met je hond. 

Dit moet niet, maar dit mag. Je kiest dit dus zelf. Wil je graag dat je partner en/of je kind(eren) aanwezig zijn, dan is dat voor mij geen probleem. Komt dat niet uit en volg je de sessie alleen, ook goed voor mij.

Tot nu toe gaan de fitnesslessen door in de vorm van huisbezoeken. Ik ben echter actief op zoek naar een eigen locatie in de ruime regio Tienen – Leuven. 

Tot nu toe gaan de speurlessen door in een bos in Bierbeek of Haasrode. Het kan zijn dat er nog een andere locatie regio Tienen wordt toegevoegd. 

Fitness training is geschikt voor honden van alle leeftijden. Ik pas het programma aan op maat van de leeftijd, het doel, enzovoort. Dus: pups, pubers, volwassen honden, senioren; iedereen is welkom!

Gezien een speurles zowel een fysieke als mentale inspanning vraagt, is je hond minstens 7 à 8 maanden oud. Op die leeftijd is het misschien nodig om de speurlessen wat in te korten. Voordien kan wel al de basis thuis aangeleerd worden 

Jij en je hond zijn dan zeker welkom om te komen ontdekken of we hem voor fitness wel kunnen motiveren. We gaan samen aan de slag om de juiste trainingstechniek en motivator te vinden. 

In principe kan elke hond speuren. Ze kunnen dit niet altijd volledig uit zichzelf. Door de opbouw van de speurlessen proberen we je hond te motiveren en kijken we naar de mogelijkheden voor jouw specifieke hond. 

Nee, de lessen worden aangepast aan de hond en aan jou als begeleider.

Uiteraard moet je je hond kunnen begeleiden tijdens de fitness training en moet je een uurtje kunnen rondstappen in het bos aan een licht verhoogd tempo, maar het is niet noodzakelijk dat je super sportief bent aangelegd. 

Neem dan even contact met me op via het contactformulier en dan bekijken we de mogelijkheden.

Neem dan even contact met me op via het contactformulier en dan bekijken we de mogelijkheden.

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje!