INDIVIDUELE SPEURLESSEN IN HET BOS VOOR HONDEN VAN ALLE LEEFTIJDEN

Speuren met je hond

Heb je een hond met veel energie, een hond die zich snel verveelt, een hond die wat extra uitdaging kan gebruiken, een hond die wat onzeker is? Of zoek je je gewoonweg een leuke activiteit voor jullie samen?Β Dan kan een speurles in het bos voor jullie een oplossing zijn!

Individuele speurlessen in het bos voor honden van alle leeftijden

Speuren met je hond

Heb je een hond met veel energie, een hond die zich snel verveelt, een hond die wat extra uitdaging kan gebruiken, een hond die wat onzeker is? Of zoek je je gewoonweg een leuke activiteit voor jullie samen? Dan kan een speurles in het bos voor jullie een oplossing zijn!

De neus van de hond

De neus van de hond is super belangrijk. Wie bij mij al puppy coaching gedaan heeft of wie mij volgt op social media, zal van mij dan ook al gehoord hebben hoe belangrijk het is dat je je hond laat snuffelen tijdens een wandeling en dat je hem naast voldoende fysieke activiteit ook mentale uitdaging moet bieden. Voor diegenen die mij nog niet gehoord hebben, jullie weten het dan nu πŸ˜‰ Door dit te doen, voorzie je in de basisbehoeften van je hond en dat voorkomt dan ook veel ongewenst gedrag.

Bij deze vorm van speuren leert je hond een spoor van mensengeur volgen. We starten gemakkelijk om nadien het spoor moeilijker te maken door bijvoorbeeld langere sporen te doen, meer beslissingen te nemen, verleidingen te leggen. Je hond zal dan zijn neus gebruiken om dit helemaal uit te werken en mij terug te vinden in het bos.

Laten we samen van start gaan!

Heerlijk samen speuren

Speuren biedt je hond zowel fysieke als mentale uitdaging. Daarnaast is het ook een geweldige activiteit voor jullie onderlinge band; het vraagt teamwork en op elkaar vertrouwen. Jullie zullen mij namelijk als team moeten terugvinden in een bos, en je zal niet altijd weten waar ik verstopt zit. Zalig toch?!

Naast de uitdaging voor je hond, zal het dus ook voor jou als baasje een leuke activiteit zijn. Je zal namelijk nog beter leren kijken naar je hond en zijn lichaamstaal. Op basis van die lichaamstaal kan je namelijk zien of je hond wel zeker is van zijn beslissingen om mij terug te vinden.

Deze activiteit is geschikt voor alle honden: groot of klein, zeker of onzeker, jong of oud. De lessen worden aangepast aan wat je hond en jij zelf als baasje kan en mag.

Samen jullie onderlinge band nog versterken!

Reviews van mijn klanten

Maurice en ik zijn beginnen speuren na een demoles. Ik was meteen enthousiast omdat het duidelijk was dat Maurice dit echt graag deed en zijn energie hierin kwijt kon. Sindsdien gaan we maandelijks speuren. Tamara past de sporen aan aan het niveau van de hond. Ze zoekt uitdagingen op maat van de hond. Echt een aanrader 😊
Louise met Maurice
Samen met m’n Labrador Louise volg ik mantrailing les bij Tamara. Speuren zit in de natuur van Louise en tijdens de lessen van Trusted Dogs leren we hoe haar speur capaciteiten kunnen verfijnen. Vanaf de eerste les was het duidelijk dat niet alleen Louise hiervan genoot, maar dat ook de band die ik had met haar nog versterkt wordt omdat we leren als team samen te werken. Tamara is heel geduldig met ons en slaagt erin met veel tips ons alle kneepjes van het maintrailen aan te leren. Bij elke oefening kan Louise niet snel genoeg beginnen aan het speuren, wat een duidelijk teken is dat ook zij de lessen weet te appreciΓ«ren. Is je hond een speurneus dan mag je niet twijfelen en moet je zeker het mantrailen bij Tamara ook eens uit proberen.
Freddy met Louise
Na meer dan 5 jaar speuren met Inge gingen we voor een nieuwe uitdaging, Speuren met Tamara. Reeds bij de 2de les voelde het aan als voorheen. Na elke opdracht bracht Pippa’s neusje ons tot bij Tamara! Een natuurlijke ontspanning voor hond en baas, waar ras of leeftijd geen rol spelen.
Ingrid met Pippa
Wij zijn beginnen speuren met Buffalo omdat we meer tijd wilden doorbrengen in activiteit met de hond, en we merkten reeds van toen hij een puppy was dat zijn neusje toch wel bijzonder was. Bovendien is het een goede fysieke activiteit zowel voor de hond als voor het baasje. Dus zijn we op de kar gesprongen toen Inge destijds daarmee begon en we hebben vele leuke uren samen beleefd. Toen jij dan overnam van Inge, was het logisch dat we met jou verder gingen, en dat hebben we ons niet beklaagd. Vermits jij enkel tijdens de weekends dit kan organiseren, beperkt het een beetje onze mogelijkheden, maar daar kunnen we mee leven πŸ˜‰ Zou ik andere baasjes ook aanraden om te speuren met hun hond, zeker weten! Je kan alleen maar winnen. De samenwerking met de hond maakt ook dat je wederzijds vertrouwen groeit, en dat maakt het rugzakje van de hond weer wat lichter. Ik was in ieder geval verrast dat Buffalo je van het eerste moment vertrouwde. Je hebt "Het" dus.
Marc met Buffalo
We doen aan mantrailing bij Tamara. Ik heb een dobermann van 14 maanden. Ik had altijd al iets met speuren willen doen en ben zo op zoek gegaan. Zo ben ik terecht gekomen bij Trusted Dogs. Tamara is heel gepassioneerd door honden, ze neemt altijd de tijd om alles goed uit te leggen. Als we een uurtje getraind hebben is mijn hond moe maar voldaan. Als je graag in de natuur zit en iets met je hond wil doen is het zeker een aanrader!
Bart met Vino

Voordelen voor je hond

Voordelen voor jou als baasje

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje!