VOOR ALLE TOEKOMSTIGE BAASJES

begeleiding voor je pup in huis is

Je weet niet goed welk ras bij jou en je levensstijl past of waar je een goede fokker kan vinden. Je twijfelt of je huis wel puppyproof is of je hebt heel wat vragen waar je graag het antwoord op wil weten voor je pup thuis toekomt. Trusted Dogs helpt je hierbij waardoor je je pup met een gerust hart in huis kan nemen! 

Voor alle toekomstige baasjes

SOS Ras- & fokkerkeuze

Je weet niet goed welk ras bij jou en je levensstijl past of waar je een goede fokker kan vinden. Geen probleem! Trusted Dogs helpt je hierbij waardoor je met een gerust hart op zoek kan gaan naar jouw beste kameraad of dat nieuwe leuke gezinslid. 

Herken je dit?

Daar gaan we wat aan doen!

Hoe zou het voor je zijn als:

Ja, dit is OOK voor jullie weggelegd en daar ga ik jullie bij helpen!

Ik ga je hierbij helpen

Door mijn (vrijwilligers)werk in het asiel en zelfs in mijn werk met baasjes en hun pups zie ik helaas erg veel honden die geen goede start hebben gekregen in hun leven. Ze komen uit broodfok, worden gekoppeld aan een baasje dat helaas geen goede match blijkt te zijn, … Hierdoor gaan zowel hond als baasje ongelukkig door het leven. Soms wordt er dan beslist om de hond af te staan aan het asiel; soms blijven de problemen zich thuis opstapelen. 

That's where I come in...

Ik wil ervoor zorgen dat er minder mismatch is tussen baasjes en hun hond, zodat er meer honden en hun baasjes gelukkig samen door het leven gaan én zodat er minder honden in het asiel terecht komen. 

Dit betekent dat je op voorhand heel goed moet weten waar je aan begint. En daarvoor is Trusted Dogs er dus!

Zo gaan we het aanpakken:

Stap 1

Neem contact met me op via het contactformulier of per mail.

Stap 2

Ik bezorg je een infofiche. Deze bevat al enkele vragen die mij helpen om jullie te helpen.

Stap 3

Tijdens het consult gaan we concreet aan de slag met jouw vragen rond raskeuze, fokkerkeuze, opvoeding, ...

Het resultaat

Na dit consult:

Wat je krijgt

Gaan wij samen aan de slag?

Dit alles voor slechts:

€ 55,-

* Momenteel is het nog niet mogelijk om met je hond naar Trusted Dogs te komen. Consulten gebeuren dus in de vorm van een huisbezoek (met uitzondering van de groepslessen en speurlessen). Buiten een straal van 10km kan er kilometervergoeding gevraagd worden. 

** Van elke dienst die door jou aangekocht wordt, schenkt Trusted Dogs 5% aan Dierenasiel Tienen. 

Reviews van mijn klanten

Trusted Dogs - puppycoach - pup 57
Tamara is iemand bij wie je je snel op je gemak voelt. Zij ging met ons na welk ras best bij ons gezin past en gaf ons ook heel wat extra uitleg en tips. Ze maakt echt tijd voor een persoonlijke aanpak en is heel betrokken. Hierdoor voelden we ons erg gesteund. Je voelt aan alles dat ze een enorm groot hart heeft voor dieren. Wij zullen zeker nog beroep doen op haar!
Joke met Oetse
Tamara is een super enthousiaste en gepassioneerde vrouw die weet waar ze mee bezig is. Wij zijn alvast fan.
Pieter

Vragen die je misschien nog hebt:

Een puppycoach is een professionele en dus geschoolde hondentrainer, die gespecialiseerd is in het werken met pups en pubers. Als puppycoach help ik je dus verder met de opvoeding en training van je pup én met eventuele moeilijkheden die ontstaan tijdens de puberteit. Dit alles om ervoor te zorgen dat je gedragsproblemen op latere leeftijd voorkomt en dat je als baasje een sterke band met je pup opbouwt.

Mijn concreet einddoel is daarbij natuurlijk: gelukkige honden én gelukkige baasjes!

Een puppycoach is iemand die gespecialiseerd is in het werken met pups en pubers. Een puppycoach kan je dus de juiste informatie geven over alle onderwerpen die in die levensfases belangrijk zijn. De informatie die je nodig hebt in deze fases is niet persé hetzelfde als bij een volwassen hond of wanneer er effectief sprake is van gedragsproblemen. Door met een puppycoach samen te werken zorg je ervoor dat je jezelf en je pup direct een goede start geeft samen.

Bovendien werk ik als puppycoach individueel en volledig op maat van wat jij en je pup of puber nodig hebben.

Ja, focus op positieve en welzijnsgerichte methoden werkt. Dit wordt ondersteund door het meest recente wetenschappelijk onderzoek. In die onderzoeken wordt dus ook de dominantietheorie weerlegd. Helaas werken nog veel trainers en hondenscholen o.b.v. die dominantietheorie.

Ik wil dat je hond gelukkig door het leven kan gaan, dat hij zich goed in zijn vel voelt, … Dat betekent dat ik niet ga werken met correcties of ‘hulpmiddelen’ zoals een e-collar of sliplijn.

Uiteraard betekent een positieve methode niet dat je hond alles mag. We gaan uiteraard wel grenzen voorzien, maar doen dat op een andere manier.

Mijn antwoord hierop is eigenlijk kort. Nee, er is geen quick fix. Heb je niet de tijd, de goesting, het geduld, … voor je pup, dan kan je best geen pup in huis nemen. Een pup is veel werk. Mensen die beweren toch een quick fix te hebben, kijken daarbij meestal niet naar het welzijn van de hond. En laat dat welzijn net het allerbelangrijkste zijn.

Door onmiddellijk te starten met de juiste opvoeding en training bereik je je pup op de meest optimale momenten (i.p.v. later met een achterstand te moeten beginnen). Je pup is een levend wezen en zal dus sowieso ervaringen opdoen, bepaalde gewoontes ontwikkelen, … Als dat niet de ervaringen en gewoontes zijn die jij als baasje voor ogen had, dan zal je dus nadien meer moeite moeten doen om die dingen weer te veranderen. Voorkomen is dus beter dan genezen. Want iets afleren is moeilijker dan iets nieuw aanleren. Het zal dan meet tijd, geduld en inspanning van jou als baasje vragen. Hoe minder de pup leert om iets uit te steken en hoe correcter er omgegaan wordt met bepaald gedrag, hoe minder ongewenst gedrag hij zal inzetten. En hoe minder kans er ook is dat er later grote gedragsproblemen ontstaan.

Dit moet niet, maar dit mag. Je kiest dit dus zelf. Wil je graag dat je partner en/of je kind(eren) aanwezig zijn, dan is dat voor mij geen probleem. Komt dat niet uit en volg je het consult alleen, ook goed voor mij. Indien een specifieke persoon een bepaalde vraag of wens heeft m.b.t. de toekomstige pup, is het wel belangrijker dat die persoon zelf aanwezig is. 

Dit consult kan enkel geboekt worden in de vorm van een online sessie, waardoor we elk gewoon van thuis uit het consult bijwonen. 

Nee, daar is uiteraard niet voldoende tijd voor. Een consult is voldoende tijd om het bijvoorbeeld te hebben over welke rassen bij je passen en soms ook kort wat tips over goede fokkers in het algemeen. Wil je daarnaast ook nog hulp bij het bekijken van enkele specifieke fokkers en /of nestjes, dan kan je best een tweede consult boeken. Enkele belangrijke opvoedingssituaties bespreken nog voor je pup er is, is ook te bespreken in een apart consult. 

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje!

Vergeet je niks?

Gratis e-book

“De 5 veel gemaakte fouten bij puppy opvoeding (die je al kan maken nog vóór je pup in huis is)”