Fitness

Puppy Gym & Puber Fitness

Het lichaam van je pup of puber hond is nog in volle ontwikkeling. Gewrichten zijn nog niet volledig gesloten, spieren moeten nog ontwikkelen, enzovoort. Om deze groei te ondersteunen heeft je pup of puber hond wel degelijk beweging nodig, maar dan wel de juiste en in de juiste hoeveelheid

En dat is waar Puppy Gym & Puber Fitness jou en je hond kunnen helpen!

De focus voor pups en pubers ligt op het kennismaken met verschillende materialen en ondergronden, op een leuke manier samen basis oefeningen aanleren, meer bewust worden van het eigen lichaam, meer zelfvertrouwen ontwikkelen, enzovoort.

Je pup leert zijn eigen lichaam en de wereld rondom hem beter kennen door een reeks specifieke fitness oefeningen. Deze oefeningen zijn volledig op maat van jonge pups en pubers en worden op een speelse manier aangeleerd. Dé basis voor een pup met zelfvertrouwen én voor de verdere opvoeding en training van je pup of puber hond.

Je pup leert immers wat hij met zijn lichaam kan, leert zelfstandig nadenken, leert dat trainen leuk is, maakt kennis met ‘rare’ voorwerpen, enzovoort. Hierdoor zal hij ook op latere leeftijd beter samenwerken met jou en gemakkelijker om kunnen met andere uitdagingen. 

Mensentrainer

Ik leer jou hoe je je hond de juiste oefeningen zelf kan aanleren en ondersteun jou daarin zoveel als nodig.

Hondentrainer

Ik heb zelf de nodige trainingstechnieken onder de knie & ik ben opgeleid in het kunnen lezen en inschatten van honden (i.k.v. vermoeidheid, pijn, stress, fysieke conditie, abnormaliteiten).

Sportcoach

Ik ben opgeleid in het opstellen van een fitnessprogramma voor een specifiek doel (dat door jou bepaald wordt) & ik kan je adviseren over extra's, zoals voeding, vestjes, supplementen, enzovoort.

Doel van fitness met je pup of puber

Reviews van mijn klanten

Op aanraden van een hondenfysiotherapeut volg ik met Spirou (onze 8-jarige Cocker Spaniel) bij Tamara een fitness programma met focus op core training. Tamara ontwikkelde een aantal oefeningen op maat voor het verbeteren van Spirou zijn houding en het versterken van zijn core spieren. Ze gaf uitleg bij het advies van de fysiotherapeut, zodat het voor ons duidelijk werd waar het probleem juist zat en waar we op moesten werken. Ze legde de oefeningen stap voor stap uit en bezorgde ons filmpjes van de oefeningen met haar eigen hond. Ze stelde ook het materiaal ter beschikking dat we nodig hadden voor het uitvoeren van de oefeningen. Elke sessie wordt er geinformeerd naar Spirou zijn vorderingen. Ik kon steeds bij Tamara terecht met vragen en kreeg ook tips om de snoep fixatie van Spirou tijdens het oefenen onder controle te krijgen. Ik zou het fitness programma zeker aanraden!
Petra met Spirou

Zo gaan we het aanpakken:

Stap 1

Neem contact met me op via het contactformulier of per mail.

Stap 2

Ik bezorg je een infofiche. Deze bevat al enkele vragen die mij helpen jullie te helpen.

Stap 3

We gaan direct samen aan de slag en bouwen de lessen stilaan op met extra uitdaging.

Gaan wij samen aan de slag?

Puppy Gym

Puppy Gym 1

€ 375,-*

Puppy Gym 2

€ 375,-*

Puppy Gym 1 + 2

€ 700-*

Puber Fitness

Puber Fitness - 5-beurtenkaart

€ 375,- *

Puber Fitness - 10-beurtenkaart

€ 700,-*

* Momenteel is het nog niet mogelijk om met je hond naar Trusted Dogs te komen. Consulten gebeuren dus in de vorm van een huisbezoek (met uitzondering van de speurlessen). Afhankelijk van waar je woont, wordt er een kilometervergoeding gevraagd worden. 

** Van elke dienst die door jou aangekocht wordt, schenkt Trusted Dogs 5% aan Dierenasiel Tienen. 

Vragen die je misschien nog hebt:

In de meeste gevallen zou ik aanraden om 2x per maand te komen. Maar het hangt erg af van de leeftijd van je hond, het doel van de fitnes training en hoeveel jullie thuis kunnen oefenen. 

Dit moet niet, maar dit mag. Je kiest dit dus zelf. Wil je graag dat je partner en/of je kind(eren) aanwezig zijn, dan is dat voor mij geen probleem. Komt dat niet uit en volg je de fitnessles alleen, ook goed voor mij.

Tot nu toe gaan de fitnesslessen door in de vorm van huisbezoeken. Ik ben echter actief op zoek naar een eigen locatie in de ruime regio Tienen – Leuven. 

Fitness training is geschikt voor honden van alle leeftijden. Ik pas het programma aan op maat van de leeftijd, het doel, enzovoort. 

Jij en je hond zijn dan zeker welkom om te komen ontdekken of we hem voor fitness wel kunnen motiveren. We gaan samen aan de slag om de juiste trainingstechniek en motivator te vinden. 

Nee, de lessen worden aangepast aan de hond en aan jou als begeleider. Uiteraard moet je je hond kunnen begeleiden tijdens de fitness training, maar het is niet noodzakelijk dat je super sportief bent aangelegd. 

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje!