Fitness

Fun Fitness voor Volwassen honden

“Mijn hond is geen sporthond, het is ‘maar’ een gezelschapshond. Die heeft geen fitness training nodig.”

Maar is dat wel zo?

Ook je volwassen gezelschapshond heeft beweging nodig, die juist is en in de juiste hoeveelheid aangeboden wordt. Ook je gezelschapshond kan een hobby gebruiken en kan plezier halen uit extra activiteiten met jou als baasje. En sommige gezelschapshonden hebben het zelfs nodig omdat ze aan hun gezondheid moeten werken, bijvoorbeeld in kader van overgewicht of omdat ze op een bepaalde manier gebouwd zijn. 

Fitness training moet dan inderdaad niet de doelen of intensiteit nastreven als bij een echte sporthond, maar het heeft wel degelijk een grote meerwaarde voor je gezelschapshond

En dat is dus waar Fun Fitness voor Volwassen honden jou en je hond kunnen helpen!

De focus voor volwassen huishonden ligt op het vergroten van lichaamsbewustzijn (evenwicht, coördinatie en achterpootbewustzijn), het behouden van conditie, het versterken van de spieren zodat zijn houding en beweging gezond blijft, en het behouden van flexibiliteit. 

Je volwassen hond krijgt een gezonde activiteit, die hem zowel op fysiek als mentaal vlak voldoening zal geven. Hierdoor zal zijn algemeen welzijn verbeteren en zal hij dus gelukkiger door het leven gaan. 

Mensentrainer

Ik leer jou hoe je je hond de juiste oefeningen zelf kan aanleren en ondersteun jou daarin zoveel als nodig.

Hondentrainer

Ik heb zelf de nodige trainingstechnieken onder de knie & ik ben opgeleid in het kunnen lezen en inschatten van honden (i.k.v. vermoeidheid, pijn, stress, fysieke conditie, abnormaliteiten).

Sportcoach

Ik ben opgeleid in het opstellen van een fitnessprogramma voor een specifiek doel (dat door jou bepaald wordt) & ik kan je adviseren over extra's, zoals voeding, vestjes, supplementen, enzovoort.

Doel van fitness let je violwassen hond

Reviews van mijn klanten

Op aanraden van een hondenfysiotherapeut volg ik met Spirou (onze 8-jarige Cocker Spaniel) bij Tamara een fitness programma met focus op core training. Tamara ontwikkelde een aantal oefeningen op maat voor het verbeteren van Spirou zijn houding en het versterken van zijn core spieren. Ze gaf uitleg bij het advies van de fysiotherapeut, zodat het voor ons duidelijk werd waar het probleem juist zat en waar we op moesten werken. Ze legde de oefeningen stap voor stap uit en bezorgde ons filmpjes van de oefeningen met haar eigen hond. Ze stelde ook het materiaal ter beschikking dat we nodig hadden voor het uitvoeren van de oefeningen. Elke sessie wordt er geinformeerd naar Spirou zijn vorderingen. Ik kon steeds bij Tamara terecht met vragen en kreeg ook tips om de snoep fixatie van Spirou tijdens het oefenen onder controle te krijgen. Ik zou het fitness programma zeker aanraden!
Petra met Spirou

Zo gaan we het aanpakken:

Stap 1

Neem contact met me op via het contactformulier of per mail.

Stap 2

Ik bezorg je een infofiche. Deze bevat al enkele vragen die mij helpen jullie te helpen.

Stap 3

We gaan direct samen aan de slag en bouwen de lessen stilaan op met extra uitdaging.

Gaan wij samen aan de slag?

Fun Fitness - 5-beurtenkaart

€ 375,-*

Fun Fitness - 10-beurtenkaart

€ 700,-*

* Momenteel is het nog niet mogelijk om met je hond naar Trusted Dogs te komen. Consulten gebeuren dus in de vorm van een huisbezoek (met uitzondering van de speurlessen). Afhankelijk van waar je woont, wordt er een kilometervergoeding gevraagd worden. 

** Van elke dienst die door jou aangekocht wordt, schenkt Trusted Dogs 5% aan Dierenasiel Tienen. 

Vragen die je misschien nog hebt:

In de meeste gevallen zou ik aanraden om 2x per maand te komen. Maar het hangt erg af van de leeftijd van je hond, het doel van de fitnes training en hoeveel jullie thuis kunnen oefenen. 

Dit moet niet, maar dit mag. Je kiest dit dus zelf. Wil je graag dat je partner en/of je kind(eren) aanwezig zijn, dan is dat voor mij geen probleem. Komt dat niet uit en volg je de fitnessles alleen, ook goed voor mij.

Tot nu toe gaan de fitnesslessen door in de vorm van huisbezoeken. Ik ben echter actief op zoek naar een eigen locatie in de ruime regio Tienen – Leuven. 

Fitness training is geschikt voor honden van alle leeftijden. Ik pas het programma aan op maat van de leeftijd, het doel, enzovoort. 

Jij en je hond zijn dan zeker welkom om te komen ontdekken of we hem voor fitness wel kunnen motiveren. We gaan samen aan de slag om de juiste trainingstechniek en motivator te vinden. 

Nee, de lessen worden aangepast aan de hond en aan jou als begeleider. Uiteraard moet je je hond kunnen begeleiden tijdens de fitness training, maar het is niet noodzakelijk dat je super sportief bent aangelegd. 

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje!