INDIVIDUELE SPEURLESSEN IN HET BOS VOOR HONDEN VAN ALLE LEEFTIJDEN

Speuren met je hond

Heb je een hond met veel energie, een hond die zich snel verveelt, een hond die wat extra uitdaging kan gebruiken, een hond die wat onzeker is? Of zoek je je gewoonweg een leuke activiteit voor jullie samen?Β Dan kan een speurles in het bos voor jullie een oplossing zijn!

Individuele speurlessen in het bos voor honden van alle leeftijden

Speuren met je hond

Heb je een hond met veel energie, een hond die zich snel verveelt, een hond die wat extra uitdaging kan gebruiken, een hond die wat onzeker is? Of zoek je je gewoonweg een leuke activiteit voor jullie samen? Dan kan een speurles in het bos voor jullie een oplossing zijn!

De neus van de hond

De neus van de hond is super belangrijk. Wie bij mij al puppy coaching gedaan heeft of wie mij volgt op social media, zal van mij dan ook al gehoord hebben hoe belangrijk het is dat je je hond laat snuffelen tijdens een wandeling en dat je hem naast voldoende fysieke activiteit ook mentale uitdaging moet bieden. Voor diegenen die mij nog niet gehoord hebben, jullie weten het dan nu πŸ˜‰ Door dit te doen, voorzie je in de basisbehoeften van je hond en dat voorkomt dan ook veel ongewenst gedrag.

Bij deze vorm van speuren leert je hond een spoor van mensengeur volgen. We starten gemakkelijk om nadien het spoor moeilijker te maken door bijvoorbeeld langere sporen te doen, meer beslissingen te nemen, verleidingen te leggen. Je hond zal dan zijn neus gebruiken om dit helemaal uit te werken en mij terug te vinden in het bos.

Laten we samen van start gaan!

Heerlijk samen speuren

Speuren biedt je hond zowel fysieke als mentale uitdaging. Daarnaast is het ook een geweldige activiteit voor jullie onderlinge band; het vraagt teamwork en op elkaar vertrouwen. Jullie zullen mij namelijk als team moeten terugvinden in een bos, en je zal niet altijd weten waar ik verstopt zit. Zalig toch?!

Naast de uitdaging voor je hond, zal het dus ook voor jou als baasje een leuke activiteit zijn. Je zal namelijk nog beter leren kijken naar je hond en zijn lichaamstaal. Op basis van die lichaamstaal kan je namelijk zien of je hond wel zeker is van zijn beslissingen om mij terug te vinden.

Deze activiteit is geschikt voor alle honden: groot of klein, zeker of onzeker, jong of oud. De lessen worden aangepast aan wat je hond en jij zelf als baasje kan en mag.

Samen jullie onderlinge band nog versterken!

Reviews van mijn klanten

Maurice en ik zijn beginnen speuren na een demoles. Ik was meteen enthousiast omdat het duidelijk was dat Maurice dit echt graag deed en zijn energie hierin kwijt kon. Sindsdien gaan we maandelijks speuren. Tamara past de sporen aan aan het niveau van de hond. Ze zoekt uitdagingen op maat van de hond. Echt een aanrader 😊
Louise met Maurice
Samen met m’n Labrador Louise volg ik mantrailing les bij Tamara. Speuren zit in de natuur van Louise en tijdens de lessen van Trusted Dogs leren we hoe haar speur capaciteiten kunnen verfijnen. Vanaf de eerste les was het duidelijk dat niet alleen Louise hiervan genoot, maar dat ook de band die ik had met haar nog versterkt wordt omdat we leren als team samen te werken. Tamara is heel geduldig met ons en slaagt erin met veel tips ons alle kneepjes van het maintrailen aan te leren. Bij elke oefening kan Louise niet snel genoeg beginnen aan het speuren, wat een duidelijk teken is dat ook zij de lessen weet te appreciΓ«ren. Is je hond een speurneus dan mag je niet twijfelen en moet je zeker het mantrailen bij Tamara ook eens uit proberen.
Freddy met Louise
Na meer dan 5 jaar speuren met Inge gingen we voor een nieuwe uitdaging, Speuren met Tamara. Reeds bij de 2de les voelde het aan als voorheen. Na elke opdracht bracht Pippa’s neusje ons tot bij Tamara! Een natuurlijke ontspanning voor hond en baas, waar ras of leeftijd geen rol spelen.
Ingrid met Pippa
Wij zijn beginnen speuren met Buffalo omdat we meer tijd wilden doorbrengen in activiteit met de hond, en we merkten reeds van toen hij een puppy was dat zijn neusje toch wel bijzonder was. Bovendien is het een goede fysieke activiteit zowel voor de hond als voor het baasje. Dus zijn we op de kar gesprongen toen Inge destijds daarmee begon en we hebben vele leuke uren samen beleefd. Toen jij dan overnam van Inge, was het logisch dat we met jou verder gingen, en dat hebben we ons niet beklaagd. Vermits jij enkel tijdens de weekends dit kan organiseren, beperkt het een beetje onze mogelijkheden, maar daar kunnen we mee leven πŸ˜‰ Zou ik andere baasjes ook aanraden om te speuren met hun hond, zeker weten! Je kan alleen maar winnen. De samenwerking met de hond maakt ook dat je wederzijds vertrouwen groeit, en dat maakt het rugzakje van de hond weer wat lichter. Ik was in ieder geval verrast dat Buffalo je van het eerste moment vertrouwde. Je hebt "Het" dus.
Marc met Buffalo
We doen aan mantrailing bij Tamara. Ik heb een dobermann van 14 maanden. Ik had altijd al iets met speuren willen doen en ben zo op zoek gegaan. Zo ben ik terecht gekomen bij Trusted Dogs. Tamara is heel gepassioneerd door honden, ze neemt altijd de tijd om alles goed uit te leggen. Als we een uurtje getraind hebben is mijn hond moe maar voldaan. Als je graag in de natuur zit en iets met je hond wil doen is het zeker een aanrader!
Bart met Vino

Voordelen voor je hond

Voordelen voor jou als baasje

Ik ga je hierbij helpen

Je kan het al raden; ik ga zelf ook speuren met Vita. Op het moment dat ik te weten kwam hoe belangrijk die mentale uitdaging is voor een hond, ging ik op zoek naar manieren om dit voor mijn eigen hond voldoende aan te bieden. Naast de dingen die ik thuis doe met haar wou ik ook eens iets anders proberen en ik kwam terecht bij speurlessen. Het was onmiddellijk duidelijk dat ze dit erg graag deed. Niet alleen kreeg ze zo wat extra uitdaging in de vorm van een leuke activiteit samen, ook voor haar zelfvertrouwen was dit een bonus.Β 

Samenwerken als een team

Heb jij ook zin om je hond wat extra uit te dagen, of aan zijn zelfvertrouwen te werken? Heb jij ook zin in een leuke activiteit voor jou en je hond in de natuur?

Zo gaan we het aanpakken:

Stap 1

Neem contact met me op via het contactformulier of per mail.

Stap 2

Ik bezorg je een infofiche. Deze bevat al enkele vragen die mij helpen jullie te helpen.

Stap 3

We gaan direct samen aan de slag in het bos en bouwen stilaan de lessen op met extra uitdaging.

Het resultaat

Na dit traject:

Wat je krijgt

Gaan wij samen aan de slag?

Dit alles voor slechts:

€ 50,-

5-beurtenkaart speuren

€ 275,-*

10-beurtenkaart speuren

€ 500,-*

* Momenteel is het nog niet mogelijk om met je hond naar Trusted Dogs te komen. Consulten gebeuren dus in de vorm van een huisbezoek (met uitzondering van de groepslessen en speurlessen). Buiten een straal van 10km kan er kilometervergoeding gevraagd worden.Β 

** Van elke dienst die door jou aangekocht wordt, schenkt Trusted Dogs 5% aan Dierenasiel Tienen.Β 

Vragen die je misschien nog hebt:

Dit moet zeker niet. De meeste mensen komen 1 of 2 keer per maand. Je hond pikt gewoon terug in waar we gebleven waren. Zelfs als je bijvoorbeeld enkele maanden toevallig niet kan komen, is dit voor je speurneus geen probleem.Β 

Dit moet niet, maar dit mag. Je kiest dit dus zelf. Wil je graag dat je partner en/of je kind(eren) aanwezig zijn, dan is dat voor mij geen probleem. Komt dat niet uit en volg je de speurles alleen, ook goed voor mij.

Tot nu toe gingen de speurlessen door in een bos in Bierbeek of Haasrode. Het kan zijn dat er nog een andere locatie regio Tienen wordt toegevoegd.Β 

Gezien een speurles zowel een fysieke als mentale inspanning vraagt, is je hond minstens 7 Γ  8 maanden oud. Op die leeftijd is het misschien nodig om de speurlessen wat in te korten.Β 

In principe kan elke hond speuren. Ze kunnen dit niet altijd volledig uit zichzelf. Door de opbouw van de speurlessen proberen we je hond te motiveren en kijken we naar de mogelijkheden voor jouw specifieke hond.Β 

Nee, de lessen worden aangepast aan de hond en aan jou als begeleider. Uiteraard moet je een uurtje kunnen rondstappen in het bos aan een licht verhoogd tempo, maar het is niet noodzakelijk dat je super sportief bent aangelegd.Β 

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje!