INDIVIDUELE BEGELEIDING (AAN HUIS OF ONLINE) VOOR BAASJES MET PUPS EN JONGE HONDEN TOT 1.5 JAAR OUD

Puppy Groei & Gedrag coachingstraject

Je hebt geen idee hoe je moet starten met de opvoeding van je pup of hoe je moet omgaan met zijn puberstreken? Geen nood! Trusted Dogs helpt je verder met concreet advies i.v.m. opvoeding en handige oefeningen i.k.v. training. Op die manier maken jullie samen een goede start om je pup te laten opgroeien tot een stabiele, volwassen hond. 

Individuele begeleiding (aan huis of online) voor baasjes met pups en jonge honden tot 1.5 jaar oud

Puppy Groei & Gedrag coachingstraject

Je hebt geen idee hoe je moet starten met de opvoeding van je pup of hoe je moet omgaan met zijn puberstreken? Geen nood! Trusted Dogs helpt je verder met concreet advies i.v.m. opvoeding en handige oefeningen i.k.v. training. Op die manier maken jullie samen een goede start om je pup te laten opgroeien tot een stabiele, volwassen hond. 

Help, hoe voed ik mijn pup goed op?!

Heb je juist een pup in huis genomen? Misschien is dit je eerste pup en heb je geen idee waar je moet beginnen. Of je hebt al eerder honden gehad, maar deze pup reageert anders waardoor je heel wat vragen hebt. 

Pups houden van opspringen, in je kleren en handen bijten, graven, eten van de salontafel stelen, in je kabels bijten, … Ze zijn misschien nog niet zindelijk en willen nog niet graag wandelen. Of net wel, en ze weten al goed hoe ze moeten trekken tijdens zo’n wandeling. Of het alleen laten wil maar niet lukken zonder dat je pup de buren alarmeert met geblaf en gejank. Je hebt daarnaast zelf geen idee hoe je bepaalde commando’s moet aanleren en wil ook het risico niet lopen dat je dit ‘fout’ aanpakt. Oh, wat zou je het fijn vinden als je pup eindelijk naar jou zou komen als je hem roept en als hij zou loslaten wat hij altijd in zijn bek vastneemt.

Daar gaan we wat aan doen!

mijn lieve pup vertoont puberstreken. Wat nu?!

Is je lieve pup plots veranderd in een minder gehoorzame puber? Of wil je graag wat meer uitdaging bieden nu je pup wat ouder is geworden? Of misschien heb je een hond geadopteerd van 1 jaar oud en wil je nu starten met zijn opvoeding en training?

Net wanneer je denkt dat je alles onder controle hebt, dat je pup goede manieren heeft en dat hij mooi luistert, kan alles plots toch moeilijker worden. Dit komt doordat je pup in zijn puberteit heel wat veranderingen ondergaat, waardoor die goede manieren en gehoorzaamheid terug wat lastiger kunnen worden. Je hond begint nu plots misschien meer aan de lijn te trekken, of dingen kapot te bijten, hij reageert op geen enkel commando, …

Ook daar gaan we wat aan doen!

Hoe zou het voor je zijn als:

Ja, dit is OOK voor jullie weggelegd en daar ga ik jullie bij helpen!

Ik ga je hierbij helpen

Vita is mijn eerste eigen hond. Ik moet je niet vertellen hoe spannend het allemaal was! Toen zij in mijn leven kwam, had ik exact dezelfde vragen: hoe krijg ik haar volledig zindelijk, hoe zorg ik ervoor dat ze alleen kan blijven, hoe moet ik haar socialiseren, … hoe zorg ik ervoor dat ze gelukkig is bij mij? Ik weet dus maar al te goed hoeveel info er online te vinden is, hoeveel hondenscholen er zijn, welke tips familie en vrienden je soms willen geven, enzovoort. 

Ik help je door het bos de bomen te zien...

Of is het: door de bomen het bos te zien?! 😉 

Hoe zou het dus zijn als jij geen paniek moet ervaren met je pup, maar de belangrijkste informatie direct te horen krijgt? Hoe zou het zijn als jij weet wat je moet doen om je pup op te voeden tot een stabiele volwassen hond?

Kiezen jullie ook voor een gelukkiger leven samen?

Reviews van mijn klanten

Trusted Dogs - puppycoach - pup 63
Super tevreden over de individuele aanpak tijdens de persoonlijke trainingssessies van onze goldendoodle thuis! Tamara is zeer goed georganiseerd (alles stap per stap, goed gedocumenteerd,..), neemt voldoende tijd en herhaalt wanneer iets niet duidelijk is. Ze voelt zelf goed aan waar ze klemtoon moet opleggen in functie van de hond zelf en geeft zeer breed advies! De coaching aan huis ervaar ik als veel persoonlijker, sneller, comfortabeler voor de hond en het baasje, geen storingen van andere hondjes... Ik zou oprecht iedereen aanraden te kiezen voor zulke individuele aanpak!
Kris met Lily
Trusted Dogs - puppycoach - pup 58
Pukka en haar baasje zijn erg blij met de 5 sessies puppycoaching die we van Tamara van Trusted Dogs hebben gekregen. Waar de hondenschool in tekortschoot, kwam Tamara ruimschoots in tegemoet! We kunnen nu beter op de eigen noden van onze pup inspelen waardoor ze ook veel sneller leert en hier meer plezier in heeft!
Carolien met Pukka
Trusted Dogs - puppycoach - pup 60
Aanrader voor de begeleiding van je pup! Tamara gaf mij gisteren enorm veel tips & tricks i.v.m. de opvoeding van onze Rudi! #trusteddogs #goebezigtamara
Sven met Rudi
Trusted Dogs - puppycoach - pup 61
Zeer goede en aangename ervaringen ivm de sessies voor mijn hondje Joepie! Zeer professionele aanpak, maar ook persoonlijke aanpak. Een echte aanrader.
Shannen met Joepie
Trusted Dogs - puppycoach - pup 56
Exact wat je nodig hebt als je een nieuwe puppy in huis hebt! Puppycoaching aan huis heeft ons enorm geholpen! Bedankt Tamara, dikke poot van Spike.
Annelies met Spike
Trusted Dogs - puppycoach - pup 21
It's the perfect name for the perfect service. I complete trust her with the training of my precious dog Jetta. I would highly recommend Trusted Dogs.
Jane met Jetta
Trusted Dogs - puppycoach - pup 62
We gingen met Tamara het puppy coaching traject aan met onze Friese Stabij Polly. Na enkele sessies op een traditionele hondenschool, merkten we dat we persoonlijk contact misten. Tamara stelt jou (en jouw hond) vanaf het eerste moment gerust. We werkten aan het alleen blijven thuis en hielden Tamara op de hoogte via whatsapp of mail, zo kon ook zij inspelen op veranderingen in het gedrag van Polly. We zijn heel blij dat we de overschakeling van hondenschool naar hondencoach hebben gemaakt, we denken dat dit zowel een positieve invloed had op Polly als op de baasjes 🙂
Laura met Polly
We zijn enorm blij dat we Tamara hadden om ons te ondersteunen bij de komst van onze eerste pup! We volgde zowel de individuele lessen als de groepslessen en ook 1 keer speuren. 🙂
Caitlin met Oscar

Welke thema's kunnen aan bod komen?

 • Basisbehoeften van de hond
 • Taal van de hond
 • Band en communicatie tussen hond en mens
 • Zindelijkheidstraining
 • Puppybijten
 • Alleen leren blijven
 • Leren rusten op een veilige plaats
 • Socialisatie
 • Wandelen aan een ontspannen lijn
 • Aandacht
 • Hier komen
 • Sociale vaardigheden, leren spelen
 • Lossen van voorwerpen
 • Denkspel
 • Impulscontrole
 • Lichaamsbesef
 • Verzorgingshandelingen
 • Basis commando’s zoals zitten, liggen, touch, …
 • Omgaan met ongewenst gedrag
 • Welke commando’s zijn nog van belang om te leren
 • Activiteiten zoals speuren, detectie, denkspel, balans & coördinatie, …

Zo gaan we het aanpakken:

1

Neem contact met me op via het contactformulier of per mail.

2

Ik bezorg je een infofiche. Deze bevat al enkele vragen die mij helpen jullie te helpen. 

3

Tijdens het traject gaan we aan de slag met jouw vragen rond de opvoeding en training van je pup of jonge hond. 

Het resultaat

Na dit traject:

Gaan wij samen aan de slag?

Puppy Groei & Gedrag coachingstraject

€ 325,-*

* Momenteel is het nog niet mogelijk om met je hond naar Trusted Dogs te komen. Consulten gebeuren dus in de vorm van een huisbezoek (met uitzondering van de groepslessen en speurlessen). Buiten een straal van 10km kan er kilometervergoeding gevraagd worden. 

** Van elke dienst die door jou aangekocht wordt, schenkt Trusted Dogs 5% aan Dierenasiel Tienen. 

Vragen die je misschien nog hebt:

Een puppycoach is een professionele en dus geschoolde hondentrainer, die gespecialiseerd is in het werken met pups en pubers. Als puppycoach help ik je dus verder met de opvoeding en training van je pup én met eventuele moeilijkheden die ontstaan tijdens de puberteit. Dit alles om ervoor te zorgen dat je gedragsproblemen op latere leeftijd voorkomt en dat je als baasje een sterke band met je pup opbouwt.

Mijn concreet einddoel is daarbij natuurlijk: gelukkige honden én gelukkige baasjes!

Een puppycoach is iemand die gespecialiseerd is in het werken met pups en pubers. Een puppycoach kan je dus de juiste informatie geven over alle onderwerpen die in die levensfases belangrijk zijn. De informatie die je nodig hebt in deze fases is niet persé hetzelfde als bij een volwassen hond of wanneer er effectief sprake is van gedragsproblemen. Door met een puppycoach samen te werken zorg je ervoor dat je jezelf en je pup direct een goede start geeft samen.

Bovendien werk ik als puppycoach individueel en volledig op maat van wat jij en je pup of puber nodig hebben.

Eerst en vooral gaat ‘socialiseren’ veel verder dan in contact komen met andere honden. Het gaat over verschillende omgevingen, verschillende mensen in verschillende situaties, … ‘alles’ moet eigenlijk als normaal voor de pup beginnen aanvoelen. Het begrip is te breed om nu op in te gaan, maar bekijk zeker mijn posts op sociale media hierover.

Verder ben ik ook niet persé voorstander van dit principe waarbij grote groepen pups gewoon bij elkaar los gelaten worden. Het kan er misschien schattig uitzien, maar er is veel meer gaande dan je zou denken. Niet elke pup kan met elke andere pup spelen. Zomaar wat pups bij elkaar gooien, kan dus eerder negatieve ervaringen in de hand werken, dan de positieve waar je als baasje op hoopte. Dit kan zelfs het begin zijn van je volwassen hond die uitvalt aan de lijn naar andere honden. Een hondenschool is dus zeker geen garantie voor een ‘sociale’ hond.

Vervolgens kom ik nog eens terug op de grootte van de groepen. Soms wordt er gewerkt in groepen van 10 tot 15 pups en/of staan er nog andere groepen honden op het plein. Dat is enorm veel prikkels voor je eigen pup. Zelfs groepen van 3 tot 5 pups kunnen voor je pup of puber te veel zijn. Deze overprikkeling is het complete tegenovergestelde van wat je wil, namelijk aandacht, focus, een goede training. Om deze dingen te bereiken, zal je altijd moeten starten met leren in een prikkelarme omgeving, dus 1 op 1 en bij jou thuis (om het dan nadien moeilijker te maken).

Daarnaast is het zo dat er op een hondenschool te veel gefocust wordt op trucjes, examens, wedstrijden, en dergelijke. Op zo snel mogelijk en perfect presteren. Dat je pup kan gaan zitten en een pootje kan geven, is misschien wel leuk, maar heb je dat echt nodig in het dagdagelijks leven? Wat je wil, is focussen op het aanleren van life skills om je hond veilig te houden en om ervoor te zorgen dat hij met sociale situaties kan omgaan. Hoe meer druk we opleggen, hoe moeilijker we het onze pup en onszelf maken.

Tenslotte is het zo dat de meeste klassieke hondenscholen werken met vrijwilligers die niet persé geschoold zijn, maar gewoon ‘al heel hun leven zelf honden hebben’. Helaas is dat absoluut geen garantie op correcte informatie of een correcte omgang met honden. Door de jaren heen is al heel wat nieuw wetenschappelijk onderzoek gevoerd en is er dus ook veel nieuwe informatie over het omgaan met honden. Alleen wanneer je effectief een goede opleiding gevolgd hebt en je regelmatig blijft bijscholen, ben je hiervan op de hoogte. Dat is iets waar ik als professionele puppycoach enorm veel waarde aan hecht.

Het klopt dat een traject bij mij als puppycoach duurder is dan les volgen op een klassieke hondenschool. Maar eigenlijk is die vergelijking zoals appelen en peren vergelijken. Wat ik aanbied, is namelijk helemaal anders dan wat je op een hondenschool krijgt.

– 1 op 1 begeleiding vs groepslessen
– aan huis begeleiding vs jezelf verplaatsen naar een andere locatie
– geschoolde coach vs vrijwilligers
– opvoeding en life skills vs trucjes
– tussentijdse begeleiding via whatsapp vs enkel vragen kunnen stellen tijdens de (groeps)les
– …

1 op 1 begeleiding geeft jou en je pup de luxe om thuis te kunnen blijven, om individueel en op maat gecoacht te worden in zowel opvoeding als training, het leert jou life skills i.p.v. trucjes, en dit allemaal door iemand die zelf jarenlang geïnvesteerd heeft in het volgen van verschillende opleidingen en bijscholingen. Het is dus eigenlijk heel logisch dat dit soort begeleiding duurder is.

Ja, focus op positieve en welzijnsgerichte methoden werkt. Dit wordt ondersteund door het meest recente wetenschappelijk onderzoek. In die onderzoeken wordt dus ook de dominantietheorie weerlegd. Helaas werken nog veel trainers en hondenscholen o.b.v. die dominantietheorie.

Ik wil dat je hond gelukkig door het leven kan gaan, dat hij zich goed in zijn vel voelt, … Dat betekent dat ik niet ga werken met correcties of ‘hulpmiddelen’ zoals een e-collar of sliplijn.

Uiteraard betekent een positieve methode niet dat je hond alles mag. We gaan uiteraard wel grenzen voorzien, maar doen dat op een andere manier.

Mijn antwoord hierop is eigenlijk kort. Nee, er is geen quick fix. Heb je niet de tijd, de goesting, het geduld, … voor je pup, dan kan je best geen pup in huis nemen. Een pup is veel werk. Mensen die beweren toch een quick fix te hebben, kijken daarbij meestal niet naar het welzijn van de hond. En laat dat welzijn net het allerbelangrijkste zijn.

Door onmiddellijk te starten met de juiste opvoeding en training bereik je je pup op de meest optimale momenten (i.p.v. later met een achterstand te moeten beginnen). Je pup is een levend wezen en zal dus sowieso ervaringen opdoen, bepaalde gewoontes ontwikkelen, … Als dat niet de ervaringen en gewoontes zijn die jij als baasje voor ogen had, dan zal je dus nadien meer moeite moeten doen om die dingen weer te veranderen. Voorkomen is dus beter dan genezen. Want iets afleren is moeilijker dan iets nieuw aanleren. Het zal dan meet tijd, geduld en inspanning van jou als baasje vragen. Hoe minder de pup leert om iets uit te steken en hoe correcter er omgegaan wordt met bepaald gedrag, hoe minder ongewenst gedrag hij zal inzetten. En hoe minder kans er ook is dat er later grote gedragsproblemen ontstaan.

Neen, dit hoeft zeker niet. We kijken in onze agenda’s wat past voor ons beiden. 

Neen, dit hoeft zeker niet, maar het kan. We bekijken welke regelmaat gewenst is op basis van wat mogelijk is voor onze agenda’s en op basis van wat we in het vorige consult besproken hebben. 

Dit moet niet, maar dit mag. Je kiest dit dus zelf. Wil je graag dat je partner en/of je kind(eren) aanwezig zijn, dan is dat voor mij geen probleem. Komt dat niet uit en volg je het consult alleen, ook goed voor mij. Indien een specifieke persoon een bepaald probleem ervaart met je pup, is het wel belangrijker dat die persoon zelf aanwezig is. 

Momenteel is het nog niet mogelijk om met je hond naar Trusted Dogs te komen. Consulten gebeuren dus online of in de vorm van een huisbezoek (met uitzondering van de groepslessen en speurlessen). Buiten een straal van 10km kan er kilometervergoeding gevraagd worden. Deze vergoeding wordt berekend van zodra ik je adres heb. Je krijgt dit bedrag dus zeker vooraf te horen. 

De inhoud van de consulten van een traject wordt onderling afgesproken. Het eerste consult is echter ‘standaard’; hierin worden de basisbehoeften van je pup besproken. Dat geeft jou een goede basis voor je pup en mij een duidelijk beeld van hoe het er op dat moment aan toe gaat. Als je voor de andere consulten geen opvoedingsvragen meer hebt, kan er gerust gefocust worden op training. Of omgekeerd trouwens 😉

Heb je een specifieke opvoedingsvraag of wil je rond 1 thema werken, dan kan je kiezen voor een eenmalig consult. Wil je wat uitgebreider te werk gaan en rond meerdere thema’s werken, dan kies je best voor het traject. Bijvoorbeeld: je wil enkel weten hoe je moet omgaan met puppybijten of je krijgt dat ene commando niet aangeleerd, dan kan je een eenmalig consult boeken. 

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje!

Vergeet je niks?

Gratis e-book

“De 5 veel gemaakte fouten bij puppy opvoeding (die je al kan maken nog vóór je pup in huis is)”